Sterk in betonzaagwerk!

Dilatatievoegen zagen in verse beton van schuur agrarisch bedrijf

Het dilateren van een betonvloer is noodzakelijk, omdat deze vloeren onderhevig zijn aan grote krachten. Voor agrarische bedrijven is echter hygiëne voor dier en mens ook erg belangrijk. Daarom heeft Diamo een eigen methode ontwikkeld, waardoor de vloer kan werken en de vloer toch goed schoon gehouden kan worden.

Regio: Noord-Brabant

Dilateren van betonvloer voor veebedrijf

Voor deze klus hebben we dilatatievoegen gezaagd in een nieuwe betonvloer van kippenhouderij Jofra Poultry in Someren. Omdat betonvloeren krimpen en uitzetten, is het noodzakelijk om verse beton te dilateren, zodat er geen krimpscheuren in de toekomst kunnen ontstaan. Voor de betonvloer in deze kippenschuur was het noodzakelijk dat de voegen ook goed afgedicht werden, zodat er geen uitwerpselen, veren en ander vuil in de voegen terecht kunnen komen.

Om dit te bereiken, hebben we dilatatievoegen met een schuin kantje gezaagd, waarbij de breedzaagsnede 10 millimeter is. De schuine kanten zijn in een hoek van 45 graden gezaagd. Bij deze methode wordt niet door de complete betonlaag gezaagd. Na het betonzagen worden de voegen afgekit. Deze door ons ontwikkelde methode voor het dilateren van een verse betonvloer is hygiënischer dan de conventionele methode. Niet alleen komt er minder vuil in de voegen, maar ook is de vloer snel en gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor is de methode geschikt voor veebedrijven, aangezien voor deze bedrijven strenge eisen gelden op het gebied van hygiëne.

 

“We hebben de service en jongens van Diamo als professioneel en fijn ervaren. Ook zijn we erg tevreden met het resultaat!”

René Sleegers - Eigenaar Jofra Poultry

http://www.jofrapoultry.nl/

Onze methode is eveneens een duurzame methode. De kitvoegen in de betonvloer in de onderstaande foto zijn door Diamo 6 jaar geleden aangebracht. Deze kitvoegen zitten nog uitstekend in de gezagen voeg en de vloer vertoont geen tekenen van scheuren.

Wilt u graag meer informatie over onze diensten op het gebied van verse beton zagen, kijkt u dan op onze dilatatievoegen zagen pagina. Ook kunt u natuurlijk geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via ons contactformulier. Diamo biedt een breed scala aan betonzaag- en betonboordiensten en we staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. In onze sector hebben we al ruim 20 jaar ervaring en u kunt bij ons terecht voor zowel grote als kleine projecten.

Service van Diamo

N

7 dagen per week

N

24 uur per dag

N

ruim 20 jaar ervaring

N

achteraf netjes opgeruimd

Gecertificeerd

Diamo is VCA gecertificeerd