Sterk in betonzaagwerk!

Trapgat maken

⚠️ Deze dienst bieden wij alleen aan in de regio rondom Someren.

Als eerste wordt de nieuwe trapopeningen afgetekend. Hierna wordt een plaat onder de nieuwe opening gemaakt. De plaat wordt precies op maat gemaakt voor uw situatie. Deze plaat wordt door middel van balken en stempels onder de dek bevestigd. De plaat wordt bevestigd om de beton op te vangen die los komt tijdens het proces. Indien nodig worden er extra steunstempels aangebracht om zwakke punten in het betondek op te vangen.

Nadat de plaat bevestigd is, wordt de dek ingezaagd. Dit gebeurt door middel van elektrisch watergekoelde zagen. Deze keuze is gemaakt om zo min mogelijk stof in de woning te krijgen. Er wordt precies gezagen over de eerder afgetekende lijnen. De hoeken worden – indien dit mogelijk is – voorbij gezagen. Dit gebeurt om de gehele dek door te zagen. Als dit niet mogelijk is omdat bijvoorbeeld de vlizotrap dicht bij de nieuwe opening zit, kan de keuze gemaakt worden om in de hoeken gaten te boren. Wij zijn in staat om de dek gelijk met de muur af te zagen. Verder is betonwapening geen probleem voor ons. Tijdens het zagen wordt zoveel mogelijk van het vrijgekomen zaagslip/koelwater opgezogen met een waterzuiger. Hierdoor wordt het vrijgekomen zaagslib zo min mogelijk verspreid.
Beton zagen
Beton zagen
Na het inzagen wordt de dek in stukken gehakt met een elektrische breekhamer. Dit puin wordt door middel van emmers naar beneden gebracht en wordt door ons afgevoerd. Als al het puin beneden is, wordt de bevestigde plaat schoongemaakt zodat er zo min mogelijk betongruis naar beneden valt tijdens het verwijderen van de plaat.
Beton zagen
Als de plaat verwijderd is, wordt de werkplek boven opgeruimd. Indien dit nodig is, wordt een draagbalk geplaatst om zwakke punten in de dek op te vangen.

 

Diamo hebben bij ons het gat gezaagd voor de vaste trap naar de zolder. Dit hebben ze erg goed gedaan. Maar wat ik nog veel mooier vond is dat ze zo netjes werken.
— Diana van der Heijden

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5
Lees meer beoordelingen op Google »

Beton zagen
Nu wordt een plaat geplaatst onder het gat van de vlizotrap. In de dek worden gaten geboord voor de stekeinden. Op deze stekeinden wordt een wapeningsnet gelegd. Hierdoor vormt het oude trapgat waar voorheen de vlizotrap zat een geheel met de rest van het dek. Dit trapgat wordt volgestort met beton.
Beton zagen
Het beton wordt afgetrild met een trilnaald om lucht te verwijderen. Hierna wordt de beton afgestreken tot deze een mooi vlak en strak oppervlak heeft.
Beton zagen
Hierna wordt de werkplek opgeruimd, deze wordt door ons achtergelaten zoals wij hem aantroffen bij aanvang van onze werkzaamheden. Na ongeveer een week wordt er een afspraak gemaakt om de plaat onder de vlizotrap te komen verwijderen.
Beton zagen
Neem contact met ons op voor meer informatie over uw trapgat maken.
Trapgat maken door Diamo Someren
Beoordeling: 5/5 7 beoordelingen op Google

Service van Diamo

N

7 dagen per week

N

24 uur per dag

N

ruim 20 jaar ervaring

N

achteraf netjes opgeruimd

Gecertificeerd

Diamo is VCA gecertificeerd